FR

Apotheek drukwerk

apotheken • artsen • tandartsen • dierenartsen • ziekenhuizen

DUURZAAM ONDERNEMEN

Wij zijn ons bij Sanderus dagelijks bewust van de noodzaak om milieuvriendelijk en duurzaam te ondernemen. Dit doen we onder meer door:

Milieuvriendelijke inkten Onze inkten zijn op plantaardige basis en onze lakken en lijmen zijn op waterbasis.

Restmateriaal karton en papier Uitval wordt tot een minimum herleid en het overgebleven karton-en papierafval wordt gescheiden afgehaald voor recyclage.

Herbruikbare poetsdoeken Voor het reinigen van de machines en inktrollen werken we met herbruikbare poetsdoeken. De doeken worden milieuvriendelijk gewassen om daarna opnieuw te gebruiken.

Osmosewater – recuperatie proceswater Door het gebruik van omgekeerd osmosewater worden de bacteriën gedood en vermindert de hardheid van het water. Hierdoor gebruiken we minder toevoegingsmiddelen en chemicaliën in ons productieproces en is het recuperatiewater niet schadelijk voor het milieu.

FSC® Als grootverbruiker van karton en papier vinden we het belangrijk om zorg te dragen voor onze bossen en wouden. Sanderus is daarom gecertificeerd als FSC® C122242. Dit betekent dat de herkomst van ons karton en papier 100% traceerbaar is uit verantwoord bosbeheer. Er worden enkel bomen gekapt in commerciële bossen, waarna opnieuw bomen aangeplant worden.